Jogtiszta képek, avagy a Clipart újrafelfedezése

Az e-learning tananyagoknál elengedhetetlen, hogy megjelenésükben színvonalas, egységes képet nyújtsanak. Az első benyomásnak itt is nagy szerepe van. A rossz minőségű, pixeles fotók, találomra összedobált grafikai elemek slampossá teszik a tananyagot; nincs már az a belső tartalom, ami kompenzálni tudná az elsőre kialakult képet.

A másik sarkalatos kérdés a képek jogtisztasága. Saját grafikus hiányában egyéb megoldások után kell néznünk (bár akkor sem túl praktikus mindent a grafikussal rajzoltatni). Számtalan fizetős oldalról válogathatunk jó minőségű képek közül, azonban drága mulatság minden képet ilyen helyekről beszerezni.

grafikus

A fenti két problémára egyszerre kínál megoldást a Microsoft Clipart gyűjteménye. Bár sokaknak a szóról még mindig a csúnya, Office programokban használt grafikák jutnak eszükbe, a Clipart napjainkban egy, akár üzleti célokra is ingyenesen használható tematikus kép gyűjtemény.

Clipart

Kedvünkre válogathatunk a raszteres vagy akár vektoros képek közül. Ha megtetszik egy grafikai stílus, akkor az abban a stílusban készült, további grafikákat is tudjuk összegyűjtve böngészni.

Jó nézelődést!

Clipart

Leave a Reply